Haasteen 8. päivänä meillä oli ruokana kreikkalaisittain maustettuja pihvejä, perunoita ja herkkusienikastiketta...teen muuten herkkusienikastikkeen tästä eteenpäinkin valmispussista, ei tullut hyvä maku tölkkisienistä...

2134918.jpg

Pihveissä oli jauhelihaa, mannaryynejä, vettä, suolaa ja santa marian pihvimausteseos, niin ja kananmunaa tietenkin. Pihvit olivat oikein maistuvia, peruna oli juuri sopivan mieto lisäke.

Haasteen 9. päivä...tätä on hieman nolo tunnustaa mutta meillä ei ole ikinä tehty kalakeittoa ns. perinteiseen tyyliin. meillä kalakeitto on ollut aina kirkasta, ja siinä on ollut mm. makaroonia. Nyt sitten tuumasin että perinteinen kalakeitto tehdään ja sehän tehtiin:

2134919.jpg

Oikein hyvää oli, meillä oli tässä vain seitiä, lohen hinta on taas nousussa....

Nämä uudet ruat ovat nyt sivunneet aika paljon ns. tuttuja ruokia, ja se johtuu ihan yksinkertaisesti nirsoudesta. Siis minähän kyllä söisin täysin uusiakin makuja mutta varsinkin mies on välillä toooodella nirso. No, pääasia että ruokavalio monipuolistuu, sehän tässä on ideana. Jonain päivänä annan periksi hieman ja teen kotoista lappikiusausta, ja yhdelle päivälle olemme sopineet "herkkuruokaa", eli pyttipannua, mutta katsotaan nyt missä välissä, peräkkäin niitä ei kuitenkaan tehdä. :)